Samarbete – Fiskdisken Vasa

Onsdag 30.9 fick jag och min nya kompanjon Sandra besöka vårt allra första matställe till mitt nya bloggsamarbete!

Stället blev Fiskdisken i Vasa, och vi fick en matpaus och en pratstund tillsammans med ägaren Isabella Asplund.

Fiskets hus, Vasa

Sandra och jag

 

Isabella Asplund, ägare till Fiskdisken

Isabella är en ung, driven och mycket gästvänlig egenföretagare, som idag står ägare till både Köttdisken i Malax, samt till Fiskdisken i Vasa som vi nu besöker.

Stället, som både jag och Sandra nu fick besöka för allra första gången, är beläget alldeles nere vid vattnet vid Fiskstranden i Vasa, och båda beundrades vi av den otroligt vackra platsen för restaurangverksamhet.

Stället är nybyggt år 2019, och i samma byggnad finns även bland annat Restaurang Hejm.

Sandra beundrar den stora disken med färska råvaror

Vi klev in genom dörren till den mycket välplanerade och genomtänka, hemtrevliga butiken, som vi båda förundras positivt över då vi öppnade dörren och steg in, att stället både är en kombination av en liten butik, en disk med färska varor, samtidigt som verksamheten har både mat-, alkohol- och en kafe’del som består av fem stycken matbord med utsikt ut över vattnet för matgäster.

Utanför de stora glasfönstren går motionsstråk och det finns även möjlighet att sitta utomhus.
Inredningen konstaterar vi är väl genomtänkt med en känsla av splitternytt och stilrent, blandat med en gammaldags känsla och kopplat till havet och vatten, -såsom namnet på verksamheten står för.

– Men jag vill även pointera att här säljer vi mycket annat än endast fisk! Säger Isabella och berättar om alla råvaror.
Alla råvaror är färskvaror. Vi gör all mat på stället. Här kan beställas allt från dagens lunch/gryta som serveras färskgjord på plats eller tas med som take away. Vi har även ett utbud av kött, sallader, skaldjur och andra delikatesser såsom hemlagade såser och tillbehör. Samt veckans helgkasse har blivit mycket populärt bland vårt sortiment. Här hittas så gott som något för alla.

En del av alla utbud i butiken

Vi kommer att få testa varsin räkmacka.

Sandra kommer få äta en normal, och jag kommer få äta en likadan men både laktos och glutenfri variant. Till priset hör även en kaffe eller te.

Det som verkligen imponerade på oss var att våra räksmörgåsar gjordes för hand i studen på stället, toppade med handskalade räkor.

Våra smörgåsar kom serverade till bordet, och dom var mycket vackert upplagda på varsin tallrik, i varsin variant.

Sandras smörgås hade en citronmajonnäs, medan jag fick smaka på en variant med både en pumpakräm och en hummus.

Sandras normala räkmacka

Min räkmacka med hjärtvänligare alternativ

Vilken fullpott!

Smaker, kombinationer, utseende, storlek och möjligheten att få äta precis lika gott, men med ett hjärtvänligare alternativ och få utbytt innehållet till glutenfritt bröd, majonnäsen till ett hjärtvänligare alternativ samt kaffe med laktosfri mjölk, var verkligen fulla poäng.

Idag börjar det bli allt vanligare och vanligare med dieter och allergier jämfört med endast ett par år sedan. Hur ser ni på detta? Frågar jag Isabella, som själv äter dagens gryta.

Dagens gryta

– Vi har så många olika alternativ och idag är det inga problem att få ordnat med dieter och allergier för kunden. Det viktigaste är nog att våga nämna detta vid beställningen! Om du meddelar oss så ser vi till att fixa precis det du önskar. Svarar Isabella.

Vi går runt i den hemtrevliga butiken och beundrar alla intressanta och breda sortimentet av varor.
Här finns så gott som allt, säger Isabella och ler ?

Utsikt över vattnet

Vi tackar för oss och går därifrån både mätta, belåtna och varsin smakupplevelse rikare ? Vi rekommenderar verkligen att besöka detta unika ställe i Vasa ☺️

I ett fint samarbete med:

? Fiskdisken
Isabella Asplund
Fiskets hus, Fiskstranden Vasa
Hemsida: www.fiskdisken.fi

 

?‍??✍️ Mojan Photography
Email: mojanphotography@outlook.com
Fb: mojan_365official
Instagram: mojan_365official

Text: Heidi Mojan Mattsson
Foto: Mojan Photography, Sandra Kannasto
Svenska korrekturläsning: Barbro
Översättning till finska: Ingela Åström
Stort TACK till Sandra Kannasto

Lämna en kommentar